20 augusti 2023
15:30

Huddinge IF UTV Sva

Referat: Ösmo GIF FK 1 - Huddinge IF UTV Sva

Höstsäsongen inleddes med en mycket svår bortamatch på Ösmo IP i stundtals lätt duggregn. Hemmalaget mönstrade en mycket stark uppställning där flera spelare har erfarenhet av kvalseriespel för pojkar födda 2007. Dessutom var de på fotbollscup i Katrineholm förra helgen och har således redan kommit upp i matchtempo. Matchen präglas av ett ganska högt tempo och vi får slita ganska hårt defensivt, men vi håller ihop laget bra och ser till att många avslut kommer från långt håll eller under hård uppvaktning. När vi väl har bollen så antingen kontrar vi eller så kör vi ett effektivt kortpassningsspel. I den 28:e matchminuten tar vi ledningen efter ett riktigt vackert anfall som avslutas i mål av Peter R. efter assist från Charlie Ä. på högerkanten. Hemmalaget jagar febrilt kvittering och lyckas med det i just innan periodpausen. Ställningen var lika, 1-1, i halvtid. I den andra halvleken pressar Ösmo oss ännu högre upp i banan jämfört med första halvlek. Hemmalaget skapar ett par riktiga bra målchanser men vår målvakt för dagen Axel A. gör många kvalificerade räddningar. Även hemmalagets målvakt gör en bra insats så det blir inga fler mål i matchen.